Annons

14 nya konkurser i länet

Kronoberg • Publicerad 15 april 2022
.
.Foto: Lars Wendt

Konkurserna i Sverige fortsätter att minska kraftigt, visar färsk statistik från UC. I snitt är konkurserna bland svenska företag 17 procent lägre än under samma period i fjol och minskning är som störst inom hotell- och restaurangbranschen.

Men i Kronobergs län ökade antalet konkurser i mars månad med 133 procent jämfört med samma månad i fjol. Det handlar om 14 nya konkurser i länet. Bolagen som inledde konkurs i Kronobergs län under mars månad hade en sammanlagd omsättning på 42,4 miljoner kronor och hade 37 anställda. Diö Elektriska AB var, utifrån omsättningen på 20,8 miljoner kronor i sitt bokslut år 2020, det största bolaget som gick i konkurs.

Annons

Under årets tre första månader har 31 aktiebolag, handels- och kommanditbolag samt övriga juridiska personer gått i konkurs i Kronobergs län enligt UC:s statistik.

Växjö kommun har hittills i år haft tolv konkurs, sju färre än under de tre första månaderna förra året. Alvesta kommun har haft fyra konkurser, vilket är tre fler än under det första kvartalet 2021. Det är samma utveckling som Ljungby har haft under inledningen av året.

Fakta

Konkurser i Kronoberg januari-mars 2021

Inom parentes uppges antalet konkurser under motsvarande period förra året.

Alvesta: 4 konkurser (1)

Lessebo: 2 konkurser (1)

Ljungby: 4 konkurser (1)

Markaryd: 2 konkurser (3)

Tingsryd: 1 konkurs (1)

Uppvidinge: 2 konkurser (0)

Växjö: 12 konkurser (19)

Älmhult: 4 konkurser (4)

Fakta: UC

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons