unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

14 studenter på LNU misstänks för fusk

Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Hela 14 studenter vid Linnéuniversitetet har anmälts misstänkta för fusk.

En av studenterna ska ha klistrat in stycken med text från Kalmar läns museum och Visit Öland i sin hemtenta utan att hänvisa till källan. En annan student ska ha försökt fuska på två olika kurser, först vid en tentamen och sedan vid en skriftlig examination, skriver Smålandsposten.

En student, som skulle intervjua en person och skriva en analys, misstänks ha skrivit av en studentuppgift från 2019. Matchningen var knappt 60 procent enligt den rättande läraren och endast viss ordföljd hade ändrats. I ursprungstexten var det en kvinna som intervjuats men i den nu inlämnade examinationsuppgiften var det en man.

Ett antal studenter misstänks för plagiat eller försök till vilseledande sedan de i olika grad kopierat texter, skriver Smålandsposten.