Annons

15-åring blev våldsam vid polisbesök på Växjöskola – spottade på polis

Växjö • Publicerad 9 maj 2021
190527 Rikspolischef Anders Thornberg, poserar för ett porträtt den 27 maj 2019 i Stockholm. 
Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / Cop 233
190527 Rikspolischef Anders Thornberg, poserar för ett porträtt den 27 maj 2019 i Stockholm. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / Cop 233Foto: ADAM WRAFTER

I januari i år var polisen på plats på en högstadieskola i Växjö för att prata och hälsa på eleverna. En 15-årig elev sprang i väg och gömde sig för de två poliserna, som bestämde sig för att kontrollera honom.

15-åringen vägrade uppge sitt namn och var mycket otrevlig. När pojken försökte slita sig loss fick poliserna lägga ner honom på golvet och sätta på handfängsel. Han ska ha varit våldsamt, krängde med kroppen och sparkade med benen.

Han ska även ha spottat mot en av poliserna. Nu har 15-åringen dömts för våldsamt motstånd. Han stod även åtalad för förgripelse mot tjänsteman men frias eftersom domstolen inte anser det bevisat att hans saliv träffade polisen i ansiktet.

Den tidigare ostraffade pojken döms till ungdomsvård och ska följa ett ungdomskontrakt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons