Annons

15-åring döms för brott

Växjö • Publicerad 2 september 2021
.
.Foto: Peter Boström

En kille, som fyller 16 år i höst, har dömts till ungdomstjänst för häleri. I slutet av april i år ska han tillsammans med två kompisar ha tagit två stulna cyklar på Teleborg.

Enligt 15-åringen skulle de gå till en restaurang när de såg två cyklar som var låsta men där nyckeln satt kvar i låset. De ska enligt 15-åringen då ha haft som avsikt att vakta cyklarna till dess att de rättmätiga ägarna kom och tog sina cyklar.

Annons

Samtidigt kom en polispatrull förbi. En polisman har uppgett att han noterade att trion stod över ett par nya fina cyklar och ”fibblade” med dessa. 15-åringen ska då ha uppgett att de hittat cyklarna olåsta en bit från platsen och att de transporterat cyklarna till platsen.

15-åringen döms nu för häleri för att ha tagit cyklarna i befattning. Enligt tingsrätten borde han ha förstått att cyklarna var stulna och 15-åringen döms till 40 timmars ungdomstjänst.

Han dömdes i våras till ungdomsvård för misshandel och försökt till misshandel.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons