Annons

15 kök försvinner – S protesterar

Publicerad 7 september 2016
Foto: SOFIA ERNEROT, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: SOFIA ERNEROT, SMÅLANDSPOSTEN

Den 13 september tas beslutet om den nya köksstrukturen för Växjö kommuns skolor och förskolor. Det planeras att totalt 15 tillagningskök ska förändras, tio av dem blir serveringskök och resterande fem blir mottagningskök. Många kök är slitna och i underhålls- och investeringsbehov.

– Beslutet om en ny köksstruktur är en del i en process som skall leda till bland annat högre kvalitet, säkerställa arbetsmiljö, matcha miljömål och god ekonomisk hushållning, säger kommunalrådet Per Schöldberg (C) i ett pressmeddelande.

Annons

Men Socialdemokraterna i Växjö säger nej till den nya kökstrukturen. I stället vill de minska antalet serveringskök och de göra köken som renoveras till tillagningskök.

– Genom att bygga in sig i en struktur där kök fråntas möjligheten att tillreda, laga och förbereda mat byggs en stelbent köksstruktur upp som i framtiden riskerar att kosta mycket pengar, säger Åsa Karlsson Björkmarker (S) i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons