Annons

16-åring försvunnen – kan befinna sig i Kronoberg

Växjö • Publicerad 20 januari 2021
Foto: Olof Elfverson

Den 27 december 2020 anmäldes en 16-årig kille försvunnen av sitt stödboende i Mjölby. Pojken har flera veckor senare fortfarande inte hittats.

Samma dag som försvinnande användes hans bankkort i Stockholm och Borlänge. Dagen efter, den 28 december, kom den sista signalen från hans mobil. Det var vid klockan 08.40 i Linneryd i Kronobergs län. Därefter finns inga spår efter 16-åringen. Mobilen är inte aktiv och bankkortet används inte. Familjen har åkt till Linneryd för att söka efter honom utan framgång.

Annons

Det går en buss från Växjö 07.20 som är framme i Linneryd vid klockan 08.40, som han kan ha tagit. Familjen vädjar om hjälp och tips. De uppmanar också personer att vara extra uppmärksamma vid tågstationer runt om i landet, bland annat Stockholm och Växjö.

16-åringen beskrivs vara ungefär 188 centimeter lång, ha normal kroppsbyggnad, svårt hår och bär glasögon. Han var försvinnandet troligen klädd i mörkblå vinterjacka och senapsgul mössa och bar en svart adidasträningsväska. Pojken har särskilda behov och medicineras för detta.

Det finns enligt polisen ingenting som tyder på att pojken har blivit utsatt för brott men polisen har inlett en förundersökning gällande människorov för att kunna genomföra flera åtgärder. Det har kommit fram uppgifter om att personer kan ha sett pojken på Stockholms centralstation under dagarna 30/12-1/1. Dessa uppgifter har ännu inte bekräftats men polisen har begärt ut film från övervakningskameror.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons