Annons

16 jobb räddas efter konkurs

Växjö • Publicerad 8 november 2019 • Uppdaterad 12 november 2019
Anders Rungegård, vd på Einar Operating.
Anders Rungegård, vd på Einar Operating.Foto: Cecilia Karlsson

För ett par veckor sedan försattes Kallskänksgourmé i Växjö i konkurs. Nu har företaget Einar Operating tagit över verksamheten. Det innebär att 16 personer får behålla sitt jobb.

– Det känns roligt att ta över och ge möjlighet för företaget till en nysatsning. Här finns möjligheter att utveckla företagets verksamhet till nya nivåer och vi har ett långsiktigt tänk när vi ger oss in i detta, säger 
Anders Rungegård, vd på Einar Operating.

Annons

Einar Operating omsätter cirka 80 miljoner kronor och driver företag som Sweden Sport Academy, EC Life och Ingers sedan tidigare. De tidigare ägarna på Kallskänksgourmeé och anställda finns kvar i det nya bolaget som nu tar över driften.

– Detta är en bra pusselbit som passar väl till vår övriga verksamhet. Vi ska ta tillvara på kunskapen som finns i företaget, men också se nya möjligheter för framtiden., säger Anders Rungegård, vd på Einar Operating.

Kallskänksgourmé grundades 1998 och har gjort baguetter, smörgåsar, sallader och smörgåstårtor till butiker.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons