Annons

17-åring döms för våldtäkt i Växjö

Växjö • Publicerad 1 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

I april tidigare i år var en 17-åring på fest med några vänner i Växjö. Han och en tjej som han hade umgåtts med tidigare under kvällen hamnade i samma säng. I förhör har båda uppgett att de hade hånglat tidigare under kvällen. Under natten började 17-åringen att ta på flickan och våldtog sedan henne. Flicka har i förhör berättat att hon sagt nej och gjort motstånd. 17-åringen berättade under rättegången att han upplevde att ”hela situationen var frivillig”.

Växjö tingsrätt skriver i domen att flickans berättelse om det inträffade är trovärdig och den får stöd av den övriga bevisningen. ”Det är ställt utom allt rimligt tvivel att XX inte har deltagit frivilligt” i sexakten, skriver rätten i domen.

Annons

17-åringen döms till åtta månaders ungdomsövervakning och ska betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan, detta på grund av hans ålder. Normalstraffet för handlingen hade annars varit två års fängelse.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons