Annons

17-åring gick bärsärskagång i polishuset – åtalas för sex brott

Växjö • Publicerad 13 december 2021
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Johannes Turstam

En 17-årig kille har åtalats för sex olika brott. Det var när han i december förra året skulle hämtas in för förhör om ett misstänkt knivhot som mannen blev aggressiv. Mannen ska ha skrikit könsord och grova hotelser riktade mot den aktuella åklagaren i målet.

På väg till polisbilen ska 17-åringen ha blivit våldsam och i bilen hotade han poliserna. När de kom fram till polishuset i Växjö ska mannen ha gjort sig skyldig till fler brott. Vid en skyddsvisitation ska han ha utdelat en kraftig spark som träffade smalbenet på en av poliserna.

Annons

Killen släpptes efter förhör på fri fot. Då sprang han in i polishusets reception, slet loss en kortterminal, sparkade på en passmaskin och förstörde ett bord värt cirka 10 000 konor.

17-åringen åtalas för våldsamt motstånd, två fall av hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman samt skadegörelse. Han åtalas också för grovt olaga hot efter att ha, enligt misstankarna, slitit fram en kniv och hotat en annan pojke till livet vid en busshållplats på Teleborg.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons