Annons

17,8 miljoner till Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 4 mars 2020
LNU
LNUFoto: Lena Gunnarsson

Linnéuniversitetet har fått 17,8 miljoner kronor från Familjen Kamprads stiftelse. Pengarna är ett forskningsanslag och ska gå till projekt som leder till nya lösningar med direkt nytta för miljön.

Fyra projekt vid Linnéuniversitetet får dela på forskningsanslaget. Nedan listas fördelningen mellan projekten.

Annons

9 miljoner till Stefan Lagrosen, verksamhetsledare vid eHälsoinstitutet, för projektet eHälsa för hållbar vård och omsorg i Kronoberg.

4,6 miljoner till Bengt Nilsson, forskare vid institutionen för skog och träteknik, för projektet Hållbar räddningstjänst i svensk landsbygd - det lokala engagemangets betydelse.

2,9 miljoner till Peter Lerman, universitetslektor vid institutionen för skog och träteknik, för projektet Utveckling av industriell värmekameramätning för energieffektiv styrning av virkestorkning.

1,3 miljoner till Joacim Rosenlund, universitetslektor vid institutionen för organisation och entreprenörskap för projektet Samverkan för ett spelifierat miljöhus.

Här saknas innehåll

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons