Annons

18-åring döms för brutala rån i Växjö

Växjö • Publicerad 16 juni 2018
Foto: Lena Gunnarsson

En 18-årig man döms till tre års fängelse efter flera brutala rån i Växjö. Händerna inträffade i februari. Mannen och en kompis hoppade till exempel in i en bil på Handelsvägen i Växjö. De tog tag i brottsoffret och började hugga honom med en kniv. Enligt Smålandsposten styrks 18-åringens inblandning genom att man hittat blod från offret på hans jacka och skor.

Det andra rånet inträffade några tidigare på Ulriksbergspromenaden. Där tvingades ett annat brottsoffer in i en bil innan han rånades och knivhöggs. 18-åringen döms för grovt rån, rån, grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande. Mannen utvisas också efter straffet, skriver Smålandsposten.

Två andra män åtalades också för rånet på Handelsvägen, men de frias. Däremot döms en av dem, en 20-åring, till tre års fängelse för rån och grov misshandel i bland annat Väckelsång.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons