Annons

19-åring åtalas för mordförsök på polis

Växjö • Publicerad 11 oktober 2018

Här saknas innehåll

En 19-årig man åtalas för mordförsök på en polis i Växjö. Den 22 augusti i år skulle en polispatrull kontrollera mannen och den cykeln som han färdades på. När den narkotikapåverkade 19-åringen försökte fly uppstod tumult och i samband med det högg den unge mannen mot polisens huvud och hals. Knivhugget träffade ena armen med smärta och sårskada som följd.

– Det var rätt många tankar och jag var mest chockad över att det hade hänt. Det kändes overkligt, det är ju ändå radikalt att knivhugga en polis. Men allt hände ju så fort, säger den drabbade polisen till Smålandsposten.

Annons

Vid gripandet bar mannen också 1,65 gram cannabisharts och 29 tabletter Tramadol.

Den 28 maj i år ska mannen också ha misshandlat en annan person på Araby park arena. Han ska bland annat ha utdelat sparkar, upprepade slag i huvudet och kroppen samt slagit med en batong på den misshandlade mannens ben.

19-åringen åtalas för tre fall av ringa narkotikabrott, försök till mord och misshandel.

Foto: Lennart Ernstsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons