Annons

19-åring stal från en annan elev i Växjö

Växjö • Publicerad 15 juni 2020
En 19-åring döms för en stöld på en skola i Växjö förra året.
En 19-åring döms för en stöld på en skola i Växjö förra året.Foto: Daniel Johansson

I oktober förra året upptäckte en elev på en skola i Växjö att han hade glömt nyckeln i skåpet och att hans märkesjacka saknades. I jackfickan ska han ha haft sitt busskort och sina hörlurar.

Senare samma dag träffade han en annan elev på Växjö centralstation. Han frågade eleven, en 19-årig kille, om han hade jackan. Det hade 19-åringen och eleven fick tillbaka sin jacka men inte busskortet eller hörlurarna.

Annons

Nu döms 19-åringen för stöld. Han har vittnat om att han hittade jackan på golvet och att han tänkte lämna tillbaka den. Han har också sagt att han inte vet något om vad som kan ha hänt med hörlurarna och busskortet. Enligt Växjö tingsrätt är det dock utrett att 19-åringen ska dömas för stöld då det var den drabbade eleven som var tvungen att fråga om jackan och att 19-åringen därför inte hade för avsikt att lämna tillbaka den. Påföljden blir villkorlig dom och 1 500 kronor i böter.

En två år yngre pojke, som var med när 19-åringen hittade jackan, stod också åtalad för stöld men han frias från alla anklagelser.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons