Annons

19-åring utan körkort stal pappans bil – döms för sju trafikbrott

Växjö • Publicerad 27 februari 2021
Foto: Lena Gunnarsson

En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst för sju olika trafikbrott och ringa narkotikabrott.

Han ska band annat ha vansinneskört på riksväg 27 med polisen efter sig. Det var en natt i augusti förra året som en patrull upptäckte att bilföraren svängde ut på riksväg 27 vid värmeverket i Växjö utan att iaktta stopplikten. Polisen har uppgett att de var nära att krocka med bilen och att det uppstod en biljakt i cirka 200 kilometer i timmen. 19-åringen ska ha vinglat på vägen och gjort farliga omkörningar över heldragen linje.

Annons

Polisen fick till slut stopp på bilen och upptäckte då att föraren var enormt påverkad av narkotika och upplevdes helt borta.

En månad senare lurade han ut sin pappa ur dennes bil vid en högstadieskola i Växjö, hoppade över i förarsätet och körde i väg. Han har uppgett att han hade en viktig plikt att utföra men på vägen tog bensinen slut och 19-åringen fick ringa efter bärgare.

Tingsrätten har i sin dom också beslutat att 19-åringen ska få tillbaka sin bil, som polisen hade tagit i beslag.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons