Annons

2 448 i protest mot borttagen OB-bonus

Växjö • Publicerad 26 februari 2020 • Uppdaterad 27 februari 2020
kommunal och ob-bonusFoto: Lars-Goran Rydqvist

Under onsdagen lämnade Kommunal över 2 448 namnunderskrifter till Regionfullmäktige för att protestera mot att vissa yrkesgrupper förlorar sin OB-bonus.

Det var tidigare i februari som den styrande Alliansen i Region Kronoberg beslutade att OB-bonusen ska tas bort för undersköterskor, skötare och servicepersonal. Samtidigt får bland andra sjuksköterskor behålla sin bonus.

Annons

– Det är en total orättvisa och förvånande att sådana beslut tas år 2020. Att vi inte kommit längre. Det är nedlåtande för våra medlemsgrupper, säger Jenny Sjöström, ordförande för Kommunal hälso- och sjukvård och trafik Kronoberg, till Smålandsposten.

OB-bonusen är idag på 60 procent vilket innebär mellan två och tre tusen kronor för vissa yrkesgrupper, men den 31 mars tas den alltså bort.

För att protestera mot ändringarna startade fackförbundet Kommunal en namninsamling som idag är uppe i 2 448 namn när den lämnades över till Regionfullmäktige.

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons