Annons

22-åring kastade blomkruka mot poliser – åtalas

Växjö • Publicerad 7 januari 2022
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En 22-årig man har åtalats för försök till våld mot tjänsteman. Han misstänks ha kastat en blomkruka mot poliser och ordningsvakter utanför en krog i Växjö.

Det var i mitten av oktober förra året som ordningsvakter slog larm till polisen om en stökig gäst som de hade omhändertagit. När polisen skulle föra mannen till polisbilen ska det ha blivit hetsig stämning då flera av hans vänner blandade sig i ingripandet.

Annons

En av vännerna, den 22-årige mannen, ska bland annat ha kastat en blomkruka i riktning mot polisbilen, där två poliser och två ordningsvakter befann sig. Krukan träffade bilen.

22-åringen har nekat till brott och menar att han bara stått i kön in till krogen.

Den unge mannen åtalas nu vid Växjö tingsrätt misstänkt för försök till våld mot tjänsteman. Eftersom han vid tillfället var påverkad av cannabis misstänks han också för ringa narkotikabrott.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons