Annons

26-åring döms efter polisjakt i Växjö

Växjö • Publicerad 28 september 2021
.Foto: Tomas Löwemo

En 26-årig man har dömts för ett stort antal brott. Han kraschade med sin mc efter en polisjak, sprang skadad från olycksplatsen men blev nerbrottad av polis.

Det var i maj förra året som en polispatrull upptäckte mc-föraren som körde snabbt och trafikfarligt i närheten av Spetsamossen. Patrullen följde efter motorcyklisten samtidigt som en annan polispatrull spärrade av vägen vid Seminarievägen.

Annons

26-åringen girade och kraschade in i en staket. Han sprang i väg från olycksplatsen men kunde brottas ner av polis, som körde pepparspray för att få ordning på situationen.

26-åringen döms nu för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning efter händelsen. Han döms även för olaga intrång, stöld, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning efter att ha gjort brottslighet vid andra tillfällen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons