Annons

26-åring spottade på polis och sa att han hade corona

Växjö • Publicerad 23 april 2020
.
.Foto: Tomas Löwemo

Sedan i början av april har en 26-årig man suttit häktad i Växjö. Nu åtalas han för fyra brott som ska ha begåtts mot flera polisanställda.

Enligt Smålandsposten började det med att polisen larmades till ett slagsmål på Teatertorget. När de kom till platsen var bråket över men polisen beslutade sig för att gripa 26-åringen som var både blodig och aggressiv.

Annons

Under gripandet ska mannen ha sparkat en polisman i magen och krängt med kroppen för att försvåra gripandet. Han ska också ha spottat på polisen och sagt att han hade corona. Brottsrubriceringarna är våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Enligt stämningsansökan misstänks mannen även för sexuellt ofredande. I arresten ska han bland annat ha sagt till två anställda att han skulle ha sex med dem samtidigt som han tog på sitt kön.

26-åringen förnekar brott.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons