Annons

27 föreningar i Växjö certifieras

Växjö • Publicerad 28 september 2021
Foto: Nadia Hagberg

För två år sedan startades Säker och trygg förening, som är ett utvecklingsarbete och kvalitetsmärkning för föreningar i Växjö kommun. Certifieringen bygger på ett långsiktigt arbete och är ett stöd för att förbättra säkerhet och trygghet på såväl föreningens anläggning som inom föreningens verksamhet.

Under tisdagen blir de första föreningarna i Växjö kommun certifierade som Säker och trygg förening. Det är 27 föreningar som får en kvalitetsstämpel som visar att föreningen ger möjlighet till en aktiv fritid för barn och ungdomar i en säker och trygg föreningsmiljö.

Annons

– Det känns jätteroligt att vi äntligen kan certifiera de första föreningarna i det här arbetet. Och inte minst roligt för alla barn och ungdomar i kommunen som får ett ännu bättre föreningsliv att ta del av, säger Jessica Råhlin, fritidschef i Växjö kommun.

Arbetet är initierat och leds av Växjö kommun tillsammans med RF Sisu Småland. Föreningarna har fått stöd i arbetet genom utbildning, nätverk, föreläsningar och erfarenhetsutbyte med andra föreningar.

– 27 föreningar ska i framtiden bli ännu fler. Vi startar en ny omgång efter årsskiftet, så det finns fortfarande möjlighet att anmäla sin förening. Både idrotts- och kulturföreningar är välkomna att vara med, säger Linnéa Andersson, fritidsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Fakta

Detta är föreningarna som certifieras 2021

ATF Gym

Braås Ponny-och Ridklubb

Dackegymnasterna

Gransholm IF

IFK Växjö

Ingelstad skytteklubb

Ingelstad IK

Karate-do Shotokan

OK Norrvirdarna

Sandsbro AIK

Teleborgs 4H-klubb

Växjö 4H-klubb

Växjö Distansryttarsällskap

Växjö IBK Utveckling

Växjö Judoklubb

Växjö Konståkningsklubb

Växjö Norra IF

Växjö Pistolklubb

Växjö Ridklubb

Växjö Simsällskap

Växjö spelförening

Växjö Titans kampsportförening

Växjöortens Fältrittklubb

Wexiö Karate Kai

Wexiö Rugby Klubb

Wäxjö Motorsällskap

Östers IF

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons