unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

3,5 miljoner i bidrag till ridklubbarna i Växjö

Robert Groves på hästen Queen Marmalade tävlandes för Växjöortens Fältrittklubb.
Robert Groves på hästen Queen Marmalade tävlandes för Växjöortens Fältrittklubb.
Foto: Lena Gunnarsson

Under onsdagen beslutade kultur- och fritidsnämnden att dela ut 1,5 miljoner kronor till kommunens ridklubbar. Totalt får nu ridklubbarna 3,5 miljoner då kommunstyrelsens arbetsutskott förra veckan beslutade om ekonomiskt stöd á 2 miljoner för att klubbarna skulle kunna investera och förbättra sina anläggningar.

– Vi vet att det är ett välkommet bidrag även om vi är medvetna om att det inte löser alla utmaningar när det gäller klubbarnas anläggningar. Ridklubbarna som lockar så många både vuxna och barn är otroligt viktiga i vår kommun, säger Jon Malmqvist (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Jon Malmqvist, kulturnämndens ordförande.
Jon Malmqvist, kulturnämndens ordförande.
Foto: URBAN NILSSON

Växjö kommun har tilldelat extra pengar till ridsporten sedan fem år tillbaka. Då anläggningarna anses vara hårt eftersatta krävs det mer resurser för att åtgärda de säkerhetsproblem som finns. De olika ridklubbarna har lämnat prioriteringslistor på akuta åtgärder, något som till viss del låg till grund för bidragen.

– Vi är såklart jätteglada för pengarna. De blir en form av startskott till vår stora renovering. Vi kan gå från ord till handling och det skapar framtidstro i föreningen, säger Towe Lindqvister, ordförande Växjö ridklubb i ett pressmeddelande.

Fakta

Fördelning per förening enligt förslag:

Växjö Ridklubb 1 100 000 kronor
Växjöortens Fältrittklubb 530 000 kronor
Theleborgs Ryttarsällskap 392 500 kronor
Braås Ponny och Ridklubb 680 000 kronor
Lammhults Ridklubb 414 000 kronor