Annons

31 anställda inom välfärden uppsagda i länet

Kronoberg • Publicerad 11 augusti 2021
Foto: Olof Elfverson

Under det andra kvartalet 2021 blev 351 medarbetare inom välfärden uppsagda på grund av platsbrist, visar Omställningsbarometern som är en kartläggning av omställning inom välfärden som tas fram av Omställningsfonden.

Kronoberg var ett av länen med flest uppsagda inom välfärden under det andra kvartalet 2021. 31 anställda blev uppsagda, vilket var den tredje högsta siffran bland Sveriges 21 län.

Annons

– Under pandemin har många branscher tvingats säga upp medarbetare medan det varit fortsatt stor efterfrågan på utbildad personal i välfärden. Samtidigt måste verksamheter kunna anpassas utifrån nya förutsättningar och kompetensbehov. Att färre sägs upp i välfärden under andra kvartalet jämfört med samma period förra året är positivt men vi kan inte se en direkt koppling till pandemin, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden.

Totalt har 667 medarbetare sagts upp i Sverige under det första halvåret, att jämföra med 943 under motsvarande period 2020. Yrkesgrupperna med flest uppsagda medarbetare hittills under 2021 är administratörer, elevassistenter och lärare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons