Annons

39-åring knivhögg man i Växjö - döms till fängelse

Växjö • Publicerad 2 juli 2020
Foto: Filip Sjöfors

Sent på kvällen i slutet av april larmades SOS av en man som hade blivit knivhuggen på Teatertorget i Växjö. Mannen tog sig själv till akuten och blev senare inlagd på grund av sina skador.

Nu döms en 39-årig man för att ha knivhuggit mannen i sidan. Han döms för grov misshandel till ett år och tio månaders fängelse.

Annons

Mannen som blev knivhuggen vittnade om att han ville ta sig in på den offentliga toaletten på torget när 39-åringen öppnade dörren och stack honom med en kniv. 39-åringen har vittnat om att han ville skydda en kvinna som hade berättat att den drabbade mannen hade antastat henne. Han menade också att han bara ville skrämmas men att kniven på något sätt måste ha stuckit mannen av misstag.

39-åringen sitter för närvarande häktad och kommer att göra det tills dess att domen vinner laga kraft. Han måste också betala närmare 28 000 kronor i skadestånd till den drabbade mannen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons