Annons

40 smittade på Katedralskolan – eleverna skickas hem

Växjö • Publicerad 6 november 2020
Foto: Smålandsposten

Katedralskolan stänger än en gång skolan för undervisning på plats. All fysisk undervisning stoppas i två veckor framöver. Ungefär 40 elever och lärare har testats positivt för covid-19.

– Utifrån det läge som råder nu på Katedralskolan är det viktigt att få stopp på smittspridningen. Efter samtal med smittskyddsläkare och skolläkare gjordes bedömningen att en rimlig åtgärd är distansundervisning i två veckor. Det är nu av yttersta vikt att alla följer de skärpta allmänna råd som gäller och därmed begränsar sina kontakter med personer utanför det egna hushållet, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

Distansundervisningen införs på tisdag den 10 november och pågår först och främst till den 20 november.

På de två andra kommunala gymnasieskolorna, Kungsmadskolan och Teknikum, är situationen inte alls lika eskalerande. Där är distansundervisningen inte aktuellt i dagsläget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons