GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     447 anmälningar om coronarelaterade arbetsskador i Kronoberg

     .
     .
     Foto: ERIK SIMANDER

     Antalet covidrelaterade arbetssjukdomar fortsätter att öka. Totalt var det 447 coronarelaterade arbetssjukdomar som anmälts till Arbetsmiljöverket och försäkringskassan i Kronobergs län till och med den 21 mars. Enligt statistiken har 175 anmälningar lämnats in som rör undersköterskor, sjukvårdsbiträden med flera. Det har också varit 99 anmälningar om arbetsskador av covid-19 bland hemvårdsbiträden och personliga assistenter samt 16 anmälningar från lokalvårdare på hotell och kontor.

     Enligt Vårdförbundet har över 4 000 anmälningar om arbetsskador av covid-19 rapporterats in som rör deras yrkesgrupper (sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor) i Sverige.

     De har tagit del av statistik från Arbetsmiljöverket och försäkringskassan som visar att det i Kronoberg har rapporterats om arbetsskador av covid-19 på 94 sjuksköterskor.

     Läs mer