Annons

447 anmälningar om coronarelaterade arbetsskador i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 6 april 2021
.
.Foto: ERIK SIMANDER

Antalet covidrelaterade arbetssjukdomar fortsätter att öka. Totalt var det 447 coronarelaterade arbetssjukdomar som anmälts till Arbetsmiljöverket och försäkringskassan i Kronobergs län till och med den 21 mars. Enligt statistiken har 175 anmälningar lämnats in som rör undersköterskor, sjukvårdsbiträden med flera. Det har också varit 99 anmälningar om arbetsskador av covid-19 bland hemvårdsbiträden och personliga assistenter samt 16 anmälningar från lokalvårdare på hotell och kontor.

Enligt Vårdförbundet har över 4 000 anmälningar om arbetsskador av covid-19 rapporterats in som rör deras yrkesgrupper (sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor) i Sverige.

De har tagit del av statistik från Arbetsmiljöverket och försäkringskassan som visar att det i Kronoberg har rapporterats om arbetsskador av covid-19 på 94 sjuksköterskor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons