Annons

500 bostäder planeras vid Fagrabäcksrondellen

Växjö • Publicerad 2 oktober 2020
Foto: Urban Nilsson

Peab köper den tidigare hotellfastigheten vid Fagrabäcksrondellen från APP Properties. Enligt Peab finns det möjlighet att bygga ungefär 500 bostäder, närservice och en ny östlig port till de centrala delarna av Växjö med produktionsstart under 2021.

– Vi vill vara en del av Växjös tillväxtresa och kunde inte motstå frestelsen när vi fick möjligheten att arbeta med en så intressant plats. När platsen är klar ser vi framför oss en ny Östlig port som höjer upplevelsen när man tar sig in till de till de centrala delarna av staden, säger Annike Thorén, distriktschef Peab Bostad AB.

Annons

Planen är att hitta en tagare till hyreslägenheterna och starta försäljningen av bostadsrätterna under 2021, vilket blir ett välkommet tillskott av nya bostäder i området.

Peab bostad och Peab Sverige kommer att utveckla och bygga Österport Växjö tillsammans.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons