Annons

61-åring slog ordningsvakt med tonfiskbaguette

Växjö • Publicerad 26 maj 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

I april förra året ombads en ordningsvakt att komma och prata med en stökig gäst i bistron på Centrallasarettet i Växjö. Gästen, en 61-årig man, hade vägrat att betala för sig och samtidigt betett sig hotfullt mot personalen.

När ordningsvakten kom till platsen och bad mannen att betala valde han att slå ordningsvakten med den tonfiskbaguette han hade tagit från bistron. Han ska också ha försökt slåss med ett glas och en ölburk innan ordningsvakten till slut kunde sätta hand- och fotfängsel på honom.

Annons

Nu döms mannen för en rad olika brott i Växjö tingsrätt. Dels för hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman men också för flera andra brott som ska ha begåtts tidigare samma månad. Det handlar om ofredande, våld mot tjänsteman och två fall av skadegörelse.

Påföljden blir villkorlig dom och 7 200 kronor i böter. 61-åringen måste också betala 5 000 kronor i skadestånd till ordningsvakten. Han måste också betala 7 590 kronor till en polisanställd vars glasögon han ska ha tagit sönder.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons