Annons

7000 jobb hotas

Publicerad 27 juni 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Regeringen vill, med hjälp av Vänsterpartiet, införa en flygskatt från och med nästa år. Enligt en rapport från Stockholms Handelskammare hotas hela sju flygplatser i Sverige av nedläggning om flygskatten införs, däribland Småland Airport i Växjö.

– Det här är ingen bra grej för flygsverige överhuvudtaget. Men våra ägare kommer inte att lägga ner flygplatsen, de har inga ambitioner med det. Däremot kan inrikesflyget med BRA på sikt få problem med lönsamhet och om de får stora ekonomiska problem kan det bli jobbigt, säger Ulf Axelsson, vd på Småland Airport.

Annons

Om inrikesflyget mellan Växjö och Bromma skulle försvinna så försvinner även 30 procent av verksamheten på Småland Airport.

– Det är inte bra för regionen som får sämre tillgänglighet till Stockholm. Enligt en rapport från WSP kan det leda till att 7000 jobb på lång sikt försvinner från upptagningsområdet, som innefattar ett 20-tal kommuner. Det är företag som finns i regionen men som försvinner eller flyttar om det inte finns någon flygplats, säger Ulf Axelsson.

Även ansvariga politiker säger att Småland Airport blir kvar. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons