Annons

778 miljoner anledningar att behålla parkarbetarna

Debattartikel av Lucas Andersson.
Debatt • Publicerad 20 juni 2019
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Skanska/Sweco

778 miljoner kronor, Det är vad vårat nya kommunhus beräknas kosta. När detta beslut klubbades igenom fick jag blandade känslor. Första tanken som slog mig var att det är oerhört mycket pengar för ett kommunhus samtidigt som de pengarna skulle behövas inom äldreomsorgen och skolan. Sen började jag tänka lite bredare och tänkte att det också kommer bli mer än ett kommunhus, det kommer bli lite av ett ansikte för Växjö då det ligger i direkt anknytning till tåget vilket skulle ge ett starkare intryck av Växjö stad. Man känner ju också ett förtroende för de valda politikerna och förutsätter att man har en stabil ekonomi som ligger i grund till beslutet vilket gör det hela tryggare. Men så kommer förslaget om tekniska nämnden och våra vackra grönytor, ett arbete som jag tror 99% av Växjös befolkning anser som näst intill klanderfritt. Under sommarhalvåret så pryds vår stad av vackra blommor och när den mörka dystra vintern kommer så sätter de ljus runt om i Växjö. Något annat som våra politiker inte verkar förstå är att en trädgårdsmästare/parkarbetare inte bara gör just dessa två punkter ovan. Det handlar det om blommor, rabatter, gräsklippning, snöröjning/halkbekämpning, bevattning, renhållning ( både soptunnor och övrigt skräp ) samt tillsyn av diverse allmänna ytor som idrottsanläggningar och lekplatser. Just lekplatser är ett väldigt bra argument, där vill vi väl ha en daglig tillsyn så inga spikar, flisor eller andra farliga föremål finns tillgängliga för våra barn? Listan vad Växjö kommuns parkarbetare gör kan förmodligen specificeras med 100 punkter till, det är 100 punkter som kommer bli merkostnader när entreprenörerna skickar fakturorna.

Så med denna texten vill jag återgå till inledningen med de 778 miljoner kronorna, 778 miljoner hade täckt kostnaden för 30 parkarbetare i ca 65 år. Så lägg till på era kalkyler vad politikerna, personalen och driften av erat kommunhus kommer kosta 65 år framöver plus de 778 miljoner bygget kostar så tror jag ni kommer skämmas. Med detta sagt hoppas jag att ni inte flyttar ut ur erat nya kommunhus på minst 65 år.

Annons

Jag vägrar som kommuninvånare stå och se på när politiker äventyrar det fina Växjö som vår tekniska förvaltning, förvaltar.

Lucas Andersson

VILL DU SKRIVA DEBATT PÅ VXONEWS? Maila din text till tips@vxonews.se.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons