Annons

850-årsfirandet i Växjö flyttas fram

Växjö • Publicerad 18 maj 2020

I år firar Växjö stift 850-årsjubileum. Tanken var att det skulle bli 850-årskalas för barn, pilgrimsvandring från England till Växjö, Tegnérspelet: Esaias utanför Östrabo och jubileumshögmässa i Växjö domkyrka. Men firandet flyttas fram på grund av coronapandemin. Firandet och evenemangen flyttas fram till nästa vår och sommar.

– Det är tråkigt att vi inte kan fira nu, särskilt när vi verkligen längtar efter att få vara tillsammans! Men för vårdens och allas bästa behöver vi längta lite till och invänta bättre omständigheter. Och sen ska vi fira, säger Hans Boeryd, projektledare för jubileet.

850-årskalaset planeras istället till lördagen den 8 maj 2021, Tegnérspelet ”Esaias” väntas hålla de två första veckorna i augusti 2021 och jubileumshögmässan ska hållas söndagen 26 september 2021.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons