unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

850-årsfirandet i Växjö flyttas fram

I år firar Växjö stift 850-årsjubileum. Tanken var att det skulle bli 850-årskalas för barn, pilgrimsvandring från England till Växjö, Tegnérspelet: Esaias utanför Östrabo och jubileumshögmässa i Växjö domkyrka. Men firandet flyttas fram på grund av coronapandemin. Firandet och evenemangen flyttas fram till nästa vår och sommar.

– Det är tråkigt att vi inte kan fira nu, särskilt när vi verkligen längtar efter att få vara tillsammans! Men för vårdens och allas bästa behöver vi längta lite till och invänta bättre omständigheter. Och sen ska vi fira, säger Hans Boeryd, projektledare för jubileet.

850-årskalaset planeras istället till lördagen den 8 maj 2021, Tegnérspelet ”Esaias” väntas hålla de två första veckorna i augusti 2021 och jubileumshögmässan ska hållas söndagen 26 september 2021.