GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     87 nya coronafall i Växjö

     Kronoberg • Publicerad söndag 08:00
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Mark Nordvall Hanlon

     De senaste veckorna har smittspridningen i Kronobergs län ökat. Mellan vecka 34 och 35 ökade antalet positiva fall från 125 till 195 och innevarande vecka ser ut att bli ungefär som vecka 35.

     – Det är fortfarande viktigt att stanna hemma vid minsta symtom som kan vara covid-19 och gå och testa sig. För att minska risken för att bli allvarligt sjuk i covid-19 och även för undvika att smitta nära och kära är vaccination den viktigaste åtgärden, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

     Smittspridningen sker för närvarande mycket i skolåldrarna samt bland unga vuxna och upp till 40-årsåldern, vilket är de grupper där vaccinationstäckningen är lägre, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

     Växjö kommun har den senaste veckan haft 87 nya fall av covid-19, vilket är ungefär lika många som under förra veckan.

     Alvesta har haft 21 nya fall och i Ljungby har 30 nya fall bekräftats.

     Fakta

     Antalet bekräftade fall - kommun för kommun

     Antalet bekräftade fall visar det totala antalet sedan pandemins start. Siffran inom parentes visar ökningen sedan förra veckan.

     Alvesta 2099 (+21)

     Lessebo 927 (+7)

     Ljungby 3179 (+30)

     Markaryd 1023 (+6)

     Tingsryd 824 (+3)

     Uppvidinge 1045 (+13)

     Växjö 11 732 (+87)

     Älmhult 1502 (+6)

     Källa: Region Kronoberg

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.