Annons

89 nya covidfall i länet – men inget omikron-fall

Kronoberg • Publicerad 20 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Jonas Engman

89 nya fall av covid-19 har inrapporterats de senaste dagarna i Kronobergs län. Under måndagsförmiddagen hade 24 532 fall rapporterats in.

– Svaren kommer inte riktigt som innan, utan allmänhetens prover kommer lite senare. Siffran vi ser i dag är både svar från torsdag, fredag och en del patient- och personalprover som tagits under helgen. Det är nästan en halv vecka som kommer på måndagarna, säger smittskyddsläkaren Christian Blomkvist.

Annons

Även om smittskyddet ännu inte fått in alla svar från förra veckan ser de redan att det skedde en liten ökning, drygt 200 konstaterade smittfall i länet.

Kronoberg har fortfarande inte haft ett enda konstaterat fall av omikron.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons