Annons

Åklagare kräver hårda straff för misstänkta kidnappare

Växjö • Publicerad 19 juni 2019

Nu har rättegången mot fyra misstänkta kidnappare avslutats vid Växjö tingsrätt. Åklagaren Yvonne Rudinsson kräver stränga straff. Hon tycker att en 38-årig man från Växjö borde dömas till minst tio års fängelse. Övriga tre åtalade bör dömas till minst åtta års fängelse enligt åklagaren.

– För hans (38-åringen) del handlar det förutom om människorov och synnerligen grov misshandel även om grovt vapenbrott och narkotikabrott. I taket utanför hans bostad hittade polisen ett vapen med magasin laddat med sex patroner, säger åklagare Yvonne Rudinsson till Smålandsposten.

Annons

Det har varit mycket hög säkerhet i och kring tingsrätten under rättegången. Bland annat har de åtalade körts med blåljus i hög fart mellan häktet och tingsrätten. Se en film om det nedan och läs mer via länken under.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons