Annons

Åldersintegrerade klasser införs på Växjöskolan

Växjö • Publicerad 14 juni 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Gunnarsson

I höst skapas åldersintegrerade klasser på Pär Lagerkvistskolan i Växjö. Klasser slås ihop på grund av elevantalet och ekonomin, något som har fått föräldrar till eleverna att reagera.

– Inget talar för detta. Den här lösningen är inte bra för någon av klasserna, säger några föräldrar till Smålandsposten.

Annons

Det är elever i blivande klass fyra och fem på skolan som ska gå i en integrerad 4–5:a ”för att möta elevers olika behov” och ”skapa fungerande gruppkonstellationer” enligt det brev som rektor tidigare i år skickade ut.

Eleverna ska ha fått information om att klassen skulle delas och att eleverna skulle delas in i grupper efter hjälpbehov.

– Jag har ett uppdrag att se till att barnen får vad de behöver och att ekonomin ska gå runt. Vi hade inte gjort det här om den ekonomiska situationen varit en annan. Jag hade gärna haft 15, 16 barn per klass, det hade nog alla skolor. Vi gör det bästa vi kan med de förutsättningar vi har, säger rektor Jennie Sjövall Jernelöv till Smålandsposten.

I höst blir det även två klasser med 1–2:or på skolan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons