Annons

Alexander Mahmoud kan vinna Stora journalistpriset

Kronoberg • Publicerad 4 november 2021
Alexander Mahmoud, Josefin Sköld och Patrik Lundberg
Alexander Mahmoud, Josefin Sköld och Patrik LundbergFoto: Pressbild

Årets nominerade till Stora journalistpriset har presenterats. Priset delas ut i fem kategorier; Årets berättare, Årets förnyare, Årets röst, Årets avslöjande, samt Lukas Bonniers Stora Journalistpris.

I kategorin Årets avslöjande kan Alexander Mahmoud, född i Grimslöv, vinna tillsammans med sina kollegor Josefin Sköld och Patrik Lundberg på Dagens Nyheter. De är nominerade för granskningen Barn till varje pris.

Annons

”Nu kan ingen blunda mer. Vi vet sanningen om de systematiska stölderna av barn, som i Sverige fortsatte – i det godas namn” står det i motiveringen.

Alexander Mahmoud inledde sin karriär på Smålandspostens ungredaktion, precis som flera andra av Sveriges i dag främsta journalister.

Alexander Mahmoud har varit nominerad till Stora journalistpriset vid två tillfällen tidigare, 2015 i kategorin Årets berättare och 2018 i kategorin Årets röst.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons