Annons

Allt fler laddbara bilar i Växjö

Växjö • Publicerad 19 februari 2021
.
.Foto: DENNIS YLIKANGAS

Antalet laddbara bilar (elbilar och laddhybrider) i Kronobergs län har ökat med 96 procent sedan 2019. Enligt myndigheten Trafikanalys statistik över antalet elbilar och laddhybrider i landets alla län och kommun fanns det 2 202 laddbara bilar i Kronoberg vid slutet av 2020.

– Antalet laddbara bilar i trafik har ökat för hela landet med 84 procent jämfört med förra årsskiftet. De står fortfarande för en mindre andel, 3,6 procent, av hela landets personbilsflotta eftersom det stora antalet personbilar gör att det tar tid att förändra strukturen, säger Anette Myhr, statistiker på Trafikanalys.

Annons

I Växjö finns det 23 467 bilar som drivs av bensin och 16 206 bilar med diesel. Det är också 495 elbilar, 880 elhybrider och 763 laddhybrider. I kommunen finns också 2 292 Etanol-bilar och 446 bilar som drivs av gas.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons