Annons

Allt fler Växjöbor renoverar

Växjö • Publicerad 5 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Petter Arvidson

Under det första halvåret 2021 spenderade den genomsnittlige invånaren i Växjö 5 541 kronor på renovering, vilket är en ökning jämfört med samma period 2020, visar Renoveringsindex som är en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror som visar hur mycket svenskarna renoverar.

– Under ett och ett halvt år med pandemi har många branscher i samhället förlorat väldigt mycket ekonomiskt, men renoveringarna går på högvarv, sannolikt för att vi tillbringat mer tid hemma. Under första halvåret ökade renoveringsviljan i Växjö med 5,7 procent jämfört med samma period föregående år, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

Enligt Skatteverket köpte invånarna i Växjö rotavdragsberättigade tjänster för minst 181 miljoner kronor under första halvåret i år. Samtidigt visar en uppskattning baserad på rikssiffrorna att handeln med bygg-, vvs-, färg- och elartiklar omsatte 344 miljoner kronor i kommunen, skriver Renoveringsindex i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons