Annons

”Almond Moms”– mammor på Tiktok uppmanar barn till mathets

På Tiktok cirkulerar det just nu videor om mammor som kritiserar sina barn för att de äter ”för mycket” på Thanksgiving.
Växjö • Publicerad 9 december 2022

Om du varit inne på appen Tiktok den senaste tiden så är det stor chans att du har stött på åtminstone en video som gör narr av så kallade “Almond Moms” eller mandel-mammor som det blir direktöversatt. “Almond Moms” är ett samlingsnamn på mammor som är besatta av bantning och dieter, på sådan hög nivå att det går ut över deras barn. De begränsar sina barns matintag och säger ofta saker som ”a moment on the lips, a lifetime on the hips” för att stärka deras argument.

bild 1/2
Skärmdump av en tiktok från användaren @8kateee.
Skärmdump av en tiktok från användaren @tyler.benderr
Skärmdump av en tiktok från användaren @8kateee.
Skärmdump av en tiktok från användaren @tyler.benderr

Så varför trendar videor angående dem nu? Mycket av det kan bero på att den amerikanska högtiden Thanksgiving firades för cirka två veckor sedan. Då åkte många tonåringar och unga vuxna hem till sina familjer för att fira och fick då stå ut med sina ”almond moms”. Att Thanksgiving är så centrerat kring just mat kan leda till att kommentarer angående kost och vikt ökar. På TikTok uppmärksammas det nu att man ska tänka på hur man diskuterar både sin och andras kost, speciellt när julfirandet är runt hörnet.

Hilda LindénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons