Annons

Almsjuka vid Östrabo – träd tas ner

Växjö • Publicerad 15 februari 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Växjö stift

Under sommaren 2019 och 2020 infekterades ett stort antal almar i Växjöområdet, bland annat vid Östrabo i Växjö. Nu måste träden tas ned av flera skäl, både för att inte riskera att smitta friska almar och för att grenar snart kommer att falla ner från träden och riskerar att skada människor och egendom, meddelar Växjö stift.

"Almarna kring Östrabo utgör en viktig del av kulturmiljön och flera av dem är mycket gamla, så det är tråkigt att vi nu tvingas ta ner dem. För att kunna ta ner de skadade och döda almarna kommer kranar med gripsågar, lastbilar, motormanuell personal och skotare att arbeta med detta under några dagar under v 7. Det kommer med andra ord vara några dagar med stor aktivitet kring Östrabo. Ett önskemål till er som rör er i området när detta sker, är att visa hänsyn så att ingen kommer till skada”, skriver Växjö stift i ett pressmeddelande.

Nya träd kommer att planteras under våren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons