Annons

Alwex Transport ska bli klimatneutralt 2035

Växjö • Publicerad 22 augusti 2021
Nye vd:n Peter Sagebrant i det stora lagret i Räppe.
Nye vd:n Peter Sagebrant i det stora lagret i Räppe.Foto: Urban Nilsson

Alwex Transport har undertecknat TRB Klimatprotokoll och har som målbild att vara klimatneutralt år 2035. Som ett första steg siktar de på att reducera de fossila koldioxidutsläppen med 70 procent till 2026 jämfört med 2010.

– Transportbranschen är mitt inne i en stor omställningsresa och det är viktigt att vi tillsammans hittar lösningar för att såväl klara som påskynda omställningen. Samtidigt är transporterna att jämföra med samhällets blodomlopp så en god funktionalitet och kvalitet måste upprätthållas under omställningen, säger Peter Sagebrant, vd på Alwex Transport.

Annons

TRB Sverige är ett branschföretag inom transportnäringen som ägs av tolv större transport- och logistikföretag runt om i Sverige. TRB-nätverket driver gemensamt drygt 100 drivmedelsanläggningar med stort fokus på att erbjuda flera förnyelsebara drivmedel för omställning mot mer miljö- och klimatsmarta transporter.

– Att delägarna inom TRB enats om ett gemensamt mål och en gemensam resa mot en snabbare omställning kommer medföra fler hållbara affärer samtidigt som vi kan erbjuda marknaden mer klimatsmarta transporter. Tillsammans är vi starkare, säger Peter Sagebrant.

TRB Klimatprotokoll är uppdelat på tre delar: Bilen, Bränslet och Beteendet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons