Annons

​Ambulanser får enklare tillträde till fastigheter vid larm

Kronoberg • Publicerad 12 november 2020
.
.Foto: Stefan Ahlrik

SOS Alarm har utvecklat Smart passage, vilket är en tjänst som möjliggör snabbare insatser för blåljusaktörer genom digitala nycklar som ger direkt tillgång till den fastigheten där hjälpsökande befinner sig.

– Vid ambulansutryckningar kan varje sekund vara livsavgörande. Genom att ansluta fastigheten till Smart passage kan insatstiden minska avsevärt och bidra till ökad trygghet, säger Malin Cohn, tjänsteutvecklare på SOS Alarm.

Annons

Region Kronoberg blir nu först ut att testa tjänsten för ambulans i ett pilotprojekt. Även Växjöbostäder och Växjö Kommun deltar i piloten som beräknas pågå i fyra månader.

– Vi tror att det här kan ge hälsovinster och till och med rädda liv. Tiden från larm till att ambulansen är på plats är ofta kritisk. Smart passage kapar värdefulla sekunder på utryckning och transport, säger Roland Gustbée (M), ordförande i Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsnämnd.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons