Annons

Ambulanspersonal coronasmittade

Kronoberg/Växjö • Publicerad 28 april 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Anders Karlsson

Ambulanspersonal i Kronobergs län har smittats av coronaviruset. Det är Smålandsposten som har pratat med verksamhetschefen Stefan Engdahl som berättar det.

– Ja, precis som övrig sjukvårdspersonal inom regionen är vi inte undantagna från det. Vi har också personal som har konstaterats vara smittade. Men det är inte många, säger han till tidningen.

Annons

Engdahl fortsätter sedan och berättar att det är ”en handfull” person det handlar om. Om det har blivit smittade i sitt arbete eller inte är inte klarlagt.

– Det är ingen som kan säga var man blir smittad men det är klart att vi rör oss i en sådan miljö där det finns smitta. Om vi följer vårdhygien och smittskyddsläkarens rekommendationer så ska det inte vara någon fara. Sköter vi oss sprider vi inte smitta och vi blir inte smittade själva.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons