unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ambulanspersonal i Växjö anmäls - missade kula i pannan

Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Foto: Urban Nilsson

I början av juni blev en kvinna i 55-årsåldern skjuten i huvudet med ett kolsyrevapen när hon skulle cykla hem från sitt arbete i Braås. Efter händelsen fick hon hjälp av två kollegor med att ringa polis och ambulans.

När ambulanspersonal kom till platsen blev kvinnan omplåstrad och skickades hem, men hon hade fortsatt ont i huvudet i flera dagar efteråt.

Till slut tog kvinnan kontakt med en läkare för att dokumentera skadorna och få reda på varför det gjorde ont och varför svullnaden blev värre. Först då upptäckte man att kvinnan fortfarande hade en kula i pannan. Hon skickades till röntgen och dagen efter gjordes ett ingrepp.

Enligt Smålandsposten har kvinnan nu IVO-anmält händelsen. Hon är besviken över hur ambulanspersonalen hanterade situationen.