Annons

Anette i Växjö prisas

Växjö • Publicerad 13 december 2021
Foto: Pressbild

I fredags prisades Anette Nerlie Anderberg för sitt engagemang i kvinnojouren Blenda i Växjö, bland annat för sin förmåga att uttrycka sig i skrift, att beskriva svåra situationer på ett sätt som låter personer hon möter behålla sin värdighet och hennes viktiga arbete med medvetandegörande kring våldsutsatta kvinnor och barns utmaningar

Priset delades ut av Vision område sydost på internationella dagen för mänskliga rättigheter

Annons

– Jag är så överraskad. Man gör nåt litet och så kan det påverka så många människor. Vi ska inte glömma det, att vi är en del av något mycket större. Att bli uppmärksammad så här är vackert, för man kan inte göra det själv. Man är en del av nåt större, säger Anette Nerlie Anderberg.

Hon får ett diplom, en liten present och en donation på 1000 kronor i sitt namn till Visions solidaritetsfond, som stöttar fackliga kollegor i andra länder.

Motiveringen

För sin vilja att ge av sin tid till andra, och omsätta sitt starka engagemang i handling,

För sin sällsynta förmåga att med värdighet beskriva den verklighet som Kvinnojouren ser, och använda den för att skapa medvetenhet om utmaningar som våldsutsatta kvinnor och barn möter,

För de intryck hon lämnar efter sig på vägen, genom vilka hon ger sina medmänniskor hopp om jämställda mänskliga rättigheter, och då hon lär oss att: ”Det är ett av alla sätt vi kan använda vår ilska och frustration. Vi kan använda deras hat till att göra kärleksfulla handlingar”

För detta mod och starka bidrag till att skapa ett mer inkluderande samhälle där det viktigaste vi har är varandra, tilldelas Anette Nerlie Anderberg Vision område sydosts MR-pris 2021.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons