Annons

Angelica Bengtsson avslutar karriären

Växjö • Publicerad 1 november 2021
.
.Foto: JOEL MARKLUND

Angelica Bengtsson har varit en av Sveriges främsta kvinnliga stavhoppare genom tiderna med ett antal svenska rekord och mästerskapsmedaljer. Men nu avslutar 28-åringen karriären.

– Jag har funderat på det ett bra tag nu och speciellt efter OS kändes det som att jag hade gjort och försökt allt jag kunnat. Sen lät jag det ändå landa lite, så jag har väntat ett tag med att ta det slutgiltiga beslutet, säger hon till DN.

Annons

Angelica Bengtsson berättar också att hon ser fram emot att få ”start på det riktiga livet” som hon har fått sätta på paus. Hon har studerat på Linnéuniversitetet under karriären men väljer nu att enbart satsa på den civila karriären.

Under karriären har uppbrotten från tränarna skapat rubriker. Hon berättar att det hade varit lättare att välja att fortsätta hoppa om det funnits en ”smärtfri” tränarlösning i Småland.

Angelica Bengtsson har under sin karriär vunnit dubbla JVM-guld, Ungdoms-OS-guld, EM-brons utomhus och dubbla EM-brons inomhus. Hon har också satt ungdomsvärldsrekord.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons