Annons

Angelica Bengtsson om jättedramat

Doha • Publicerad 30 september 2019
.
.Foto: JOEL MARKLUND

Under söndagskvällen avgjordes en högdramatisk VM-final i damernas stavhopp. En av dem som bjöd på drama var Angelica Bengtsson, som slutade sexa på 4,80. Det är en höjd som har räckt till medalj i samtliga världsmästerskap förutom ett genom tiderna.

Men innan Angelica Bengtsson satte sitt nya svenska rekord med fyra centimeter var det dramatiskt. I det tredje hoppet på 4,80 bröt hon sin stav och föll otäckt i marken. Efter att ha rest sig upp fick hon göra om försöket men då var hennes andra stav borta. När staven väl var hittad var det en Angelica Bengtssons om flög över 4,80 och satte sitt nya rekord.

Annons

– Alltså jag fattade inte att jag hade brutit staven. Jag låg där jätteläge och tänkte: missade jag gropen? Jag fattade inte vad som hände innan domaren sa att du har brutit staven. Det var så galet, säger hon till Sportbladet.

.
.Foto: JOEL MARKLUND

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons