Annons

Anhöriga kan stoppas från akuten

Växjö • Publicerad 15 januari 2020
Akutmottagningen Växjö
Akutmottagningen VäxjöFoto: LENA GUNNARSSON

Anställda på länets akutmottagningar vittnar om hot och våld. Politikerna har gått ut och sagt att de ska agera för att trygga säkerheten hos de anställda och hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Roland Gustbée (M) har öppnat för att begränsa antalet personer som en patient kan ha som medföljare på akutmottagningen.

Socialdemokraternas Henrietta Serrate, 2:e vice ordförande i regionstyrelsen, tycker att det är ett bra förslag och hoppas att det blir verklighet så snart som möjligt.

Annons

”Att begränsa antalet medföljare på länets akutmottagningar är ett steg i rätt riktning, även om det inte är lösningen på hela problematiken”, skriver Serrate i en skrivelse till hälso- och sjukvårdsnämnden.

Henrietta Serrate har lyft fram tre frågor som hon vill ha svar på, när en begränsning kan bli verkligt, om det kan bli aktuellt med liknande begränsningar på andra vårdenheter samt vilka andra åtgärder som hälso- och sjukvårdsnämnden planerar att vidta.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons