Annons

Anmäld läkare bad om referenser

Kronoberg • Publicerad 13 maj 2019
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Under hösten 2017 anmälde Region Kronoberg en läkare till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Enligt anmälan gjorde läkaren flera allvarliga felbedömningar och hon ska ha visat påtagliga brister i medicinsk kompetens. Det framkom också att hon hade arbetat i Blekinge och Skåne under tiden hon hade varit sjukskriven i Kronoberg.

Ännu har det inte kommit något slutgiltigt beslut från IVO. Däremot har den aktuella läkaren bett om referenser från Region Kronoberg.

Annons

– Sen har jag förstått att hon begärt referenser härifrån sedan dess, men där har vi varit tydliga med att det funnits så pass stora medicinska brister i kompetensen. Och med en anmälan till IVO så reagerar de flesta arbetsgivare, säger Gunilla Östgaard, chefsläkare och rektor för ST-läkarna i regionen, till Smålandsposten.

Kvinnan har sagt upp sig under hot om uppsägning från Region Kronoberg.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons