Annons

Anna Tenje kan bli andre vice partiordförande

Växjö • Publicerad 2 september 2019
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Inför Moderaternas partistämma i Västerås i oktober har valberedningen lämnat ett förslag till en ny partistyrelse. En av politikerna som väntas få ett nytt uppdrag i styrelsen är Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Hon är sedan tidigare ledamot i partistyrelsen men föreslås nu bli andre vice partiordförande. Ulf Kristersson väntas bli omvald som partiordförande och Elisabeth Svantesson väntas bli förste vice partiordförande.

Annons

– Det känns givetvis fantastiskt roligt och det är en väldigt stor ära att få den här rollen. Om jag blir vald kommer jag att få en mer officiell och publik roll som bland annat jobbar med att förbereda beslut inför partistyrelsen, säger Anna Tenje till VXOnews.

Kommer det här att ta tid från uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Växjö?

– Mitt fokus kommer alltid att ligga på Växjö och det som är bra för Sverige är bra för Växjö. En av mina styrkor är att jag har örat mot rälsen och möter verkligheten i Kommunsverige, utanför tullarna i Stockholm.

Anna Tenje sitter också i partiledningen för Moderaterna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons