Annons

Anrika företaget i Växjö får ny ägare

Växjö • Publicerad 29 mars 2021
Foto: Urban Nilsson

Koncernen Herenco säljer PacsOn, med butiker i Växjö och Ljungby, till OptiGroup. PacsOn är en emballagegrossist med cirka 150 anställda och en omsättning på drygt 840 miljoner kronor.

– För Herenco innebär försäljningen av PacsOn nya möjligheter. Vi kommer att satsa 100 procent på att utveckla bolag med egna produkter och tjänster och att helhjärtat gå in för att expandera vår förpackningsverksamhet nationellt och internationellt under varumärket Emballator. Vi har en stark marknadsposition i Norden och Storbritannien som vi avser utöka med ny europeisk geografi för att komma närmare våra kunder och stärka vårt erbjudande, säger Thomas Bergdahl, vd på Herenco AB.

Annons

PacsOn Helmer Nilsson med fyra butiker i Sverige grundades 1929 i Växjö. Sedan 2008 ingår bolaget i Herencokoncernen. Helmer Nilsson bytte namn till PacsOn Helmer Nilsson.

Herenco äger bland annat Emballator och är delägare i Växjöföretaget Balco.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons