Annons

Anrika prästgården står fortfarande tom

Växjö • Publicerad 14 juni 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Prästgården i Öjaby, byggd 1865, har stått tom i ett par år. Anledningen ska vara en lång handläggningstid på lantmäteriet. För 16 år sedan ville Svenska kyrkan stycka av fastigheten men det har fortfarande inte skett.

– Det skämmiga faktumet till att den inte är såld är att lantmäteriet i Växjö arbetar extremt långsamt. För att vi ska kunna sälja krävs en klyvning av fastigheten. Men det har inte lantmäteriet mäktat med att göra klart, säger kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad till Smålandsposten.

Annons

Det handlar om en vägsamfällighet, numer en gångväg, mellan kyrkogårdsmuren och handikapparkeringen vid församlingshemmet. Den måste utplånas innan fastighetsregleringen kan slutföras. Tanken är att det sedan ska skapas tre fastigheter från ursprungsfastigheten Brudslöjan 1. En för församlingshemmet, en för prästgården samt en för kyrkan med kyrkogården, skriver Smålandsposten.

Foto: Lena Gunnarsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons